Италиански политици: 80% от руската помощ е безполезна

Патриот

Водещият италиански вестник „Ла Стампа“ публикува днес материал, в който цитира „политици на високо ниво“, които са заявили за вестника, че „80% от тези руски доставки са напълно безполезни или малко полезни за Италия“.

Тъй като материалът на „Ла Стампа“ (скрийншот от него в синьо) може да се прочете само от човек, който е платил абонамент, линкът горе ще бъде недостъпен за широката аудитория. Затова поставяме тук линк към материал на друга италианска медия, която цитира материала на „Ла Стампа“ и може да се прочете безплатно: връзка.

За разлика, да кажем от китайските доставки (състоящи се предимно от белодробни вентилатори и маски), руските са оборудване за бактериологична дезинсекция на райони, полева лаборатория за стерилизация и химико-бактериологична профилактика и оборудване от този тип, цитира „Ла Стампа“ думите на своите източници.

Руската доставка идва след разговор между премиера на Италия Контe и Путин и според източниците на „Ла Стампа“, всъщност преследва геополитически цели. Италианската медия обръща внимание, че самата помощ не е медицинска, а военна, изпратените специалисти не са лекари, а военни. „Цялата операция е на Руското Министерството на Отбраната, не на Здравеопазването. Те имат звания на генерали, полковници, майори, лейтенант-полковници, ангажирани в миналото с военни операции от Гвинея до Африка, където работеха заедно с Руското външно разузнаване. Сергей Кикот, високопоставен генерал, ръководителят на мисията, е специалист по антракс. Генадий Еремин, полковник, е експерт в бактериологичната война и е работил срещу свинския грип. Полковник Вячеслав Кулиш е експерт в разработването на защитна екипировка срещу заразни бактериологични агенти, работил е по програми за Ебола и Чума“, пише „Ла Стампа“. Изданието пита, кой е дал разрешение за кацането и пътуването на руската военната колона от Рим до Бергамо. Според „Ла Стампа“ отговорността е на премиера Контe и разковничето е телефонният разговор с Путин преди това.

russians-italy-800x450

Не е трудно да видим гео-политическите цели, които преследва Москвa – вклиняване в разлома между Италия и Европа и по всяка вероятност спечелване на италианското вето за европейските санкции.

Италианските политици вкл. премиера Конте носят голяма вина за провала с коронавирус в Италия. Практически едновременно със САЩ бяха въведени ограничения на полетите от Китай в началото на февурари, но китайците заприиждаха през други, обиколни дестинации. Призивът да бъдат поставени под карантина беше посрещнат с неодобрение от италианските политици, които го видяха като расистки. Кметът на Флоренция Дарио Нардела дори обяви кампания „Да прегърнем китаец“, с която призова италианците да прегръщат граждани на Китай, за да покажат, че не са расисти …


Седмици по-късно в северна Италия се разрази страховита епидемия от коронавирус, пренесена от огромната китайска диаспора, която живее там и интензивните отделения на италианските болници се задръстиха.

Разпространението на болестта в Италия спомогна за разпространението в цяла Европа (вкл. в България). Европейските държави се изправиха пред кошмарната ситуация на недостиг на средства за защита и апаратура за собственото си население, затова и бяха въведени (като в Германия) забрани за износ на маски и др. медицинска екипировка. Това пък разгневи италианските политици и веднага заваляха обвинения, че Ботушът е оставен сам да се справя. Разбира се това беше начин да се отклони вниманието на италианската общественост от отговорността, която носеха самите политици на Апенините за избухналата епидемия.

Въпреки това на Италия беше оказана помощ – Германия изпрати 500 апарата за обдишване, милиони маски, а в германските болници бяха приети пациенти от Италия.

От са САЩ също долетя екипировка и полева болница.

Тези инициативи обаче не се радваха на мощно пропагандно осигуряване, каквото веднага мобилизира за своята акция Путин през огромната си мрежа пропагандни платформи по света и в България. У нас медийната империя на ДПС/ДС (филиал на КГБ) монополиста Делян Пеевски, пропагандните плаформи на АТАКА, БСП както и десетките още знайни и незнайни сайтове плюс пълчищата платени тролове на Москва проглушиха ушите на цяла България с твърдението, че ЕС и САЩ оставили Италия сама да се оправи, а видиш ли единствено Китай (който носи вината за развихрянето на заразата), Московия и Куба й били протегнали ръка …

Русофилите изпаднаха в делириум от това мощно кагебистко активно мероприятие, дойде им като голямо облекчение след поредицата провали – Турция спря настъплението на Асад и Москва в Сирия, петролът и рублата се сринаха, а Путин беше „избран“ позорно за цар – батюшка.

Покрай това активно мероприятие вървят и други лъжи на московската пропаганда като тази, че Полша била забранила на руските военни самолети да летят до Италия. Никоя от БГ „медиите“, които публикуваха това скандално твърдение не публикува опровержението на полското посолство в Москва, което заяви, че дори не е било сезирано за такова искане от Кремъл.

В същото време, докато Путин „помага“ на Италия, в Московия се разразява епидемия от някаква странна „пневмония“, а официално страната която има 4200 км граница с Китай, има по малко болни от държави като Люксембург – ОФИЦИАЛНО.

Така наречената ОРВИ (Острая Респираторно-Вирусная Инфекция) препълни моргите в Русия, а в 31 региона заболяването премина в епидемия още в средата на март. Руснаците споделят в социалните мрежи снимки на опашки от линейки с болни пред входовете на медицински заведения.

 


Лукашенко заяви на 16 март, че премиерът на Московия Мишустин му споделил, че положението с коронавируса в Русия е много тежко, но информацията се крие от населението.

„Алиансът на докторите в Русия“(АДР) публикува обръщение към медицинските работници, в което ги призова да се изправят срещу натиска на властите да си мълчат и се борят с коронавируса без адекватни защитни средства. АДР ги предупреждава, че цензурата и липсата на защитни средства ще застраши живота на медицинските работници и техните семейства, ще превърне медицинските работници в приносители на заразата вътре в болниците и в обществото и в крайна сметка ще доведе до катастрофа.

Откритото писмо за екстрени мерки за борба с коронавирус в Русия събра над 100 000 подписа за 4 дни:

И така, докато тукашните русофили се радваха на московската „помощ“ за италианците, самите руснаци гинат тихо в грохналите болници на Московията от някакво странно „ОРВИ“. Точно както с Чернобил, Москва жертва живота на обикновения руснак за своите интереси. На тази диващина ръкопляска с възторг местния зомбиран от пропаганда русофил.

Ние трябва да си зададем въпроса: искаме ли това за себе си? Кой е нашият цивилизационен избор? И защо хибридите на Москва продължават да дирижират политическия, икономическия, медиен живот на страната и да заблуждават широки маси от българското общество чрез ченгеджийските си, кагебистки методи за лъжа и измама, които целят продължение на грабежа и в крайна сметка ще доведат до унищожението на България. Защото неминуемо това ще е съдбата на Родината ни след като грабежи като КТБ, АЕЦ Белене, Големия Банков Грабеж на ДС от 90-те, рекет, приватизация, Цанков Камък, ТЕЦ Доган, Гешефт Ковачки, газ, петрол, обществени поръчки, остават ненаказани, с НИТО ЕДИН ОСЪДЕН …

Comments

comments