18 000 бежанци нахлуха в Гърция

18 000 сирийски бежанци са преминали днес границата с между Турция и Гърция. Турските власти пропускат и дори съдействат на тези, които искат да отидат в ЕС. Пътническтие влакове за Одрин са пълни с бежанци. По телевизии, радиа, медии властите обявяват, че който иска може да замине. Анкара обяви, че ще пропуска по 25 000 от утре нататък. Ердоган обвинява ЕС, че не си изпълнява обещанията по отношение на бежанците, които бяха договорени при предишната огромна вълна от 2015-2016 г.

Гръцките гранични служби се опитаха да спрат бежанците, чрез използване на сила и сълзотворен газ, но бяха удавени от вълната.

Близо 4 милиона бежанци са настанени на територията на Турция, а още един милион искат да влязат, струпани по границата със Сирия през последните седмици, подгонени от варварските бомбардировки на Москва и Дамаск. В Турция Ердоган е поставен на натиск от общественото мнение, което недоволства от огромния бежански поток към Турция от Сирия зверствата срещу населението в Северна Сирия, голяма част от които са туркмени.

Гневни турци се събират пред посолството на Москва в Турция и викат „Путин убиец“. Припомняме, че в Турция, тъкмо заради варварщините срещу цивилни през 2016 беше убит посланика на Москва Андрей Карлов от негов турски охранител.В южната съседка има бегълци и от Иран, Афганистан, Ирак, но сирийците са внушителното мнозинство. 1 милион са сирийските бежанци в Европа, още 1 милион – в Ливан, още 1,5 милиона – Йордания, отделно още 4 милиона са бежанците в Сирия. Общо 11 милиона сирийци са избягали от Асад в съседни държави или в бунтовни райони. От 18-те милиона население на Сирийя преди войната, имайки предвид, жертвите са между 500 000 и 1 милион, излиза че 2/3 от населението на Сирия бяга от чудесните Асад, Путин и Иран … Защото огромната част от тези жертви са дело именно на Дамаск, Москва, Иран, които единствени имат самолетите, бомбите, ракетите, оръдията, танковете да избият толкова много хора в Сирия.

А, пропагандата на Москва иска да каже, че тези милиони и жените и децата са джихадисти?!

Всъщност в Сирия се извършва чудовищно по своите мащабни, никога виждано религиозно прочистване. Асад, Москва и Иран поведоха война срещу сунитите в Сирия. Именно те разпалиха, развиха и изпълниха, тази чудовищна по мащабите си религиозна война в Сирия, която всъщност разгоря ислямският фундаментализъм и беше благодатната почва върху, която избуя и Ислямска Държава.

Comments

comments