Сърбомани и москали мачкат Хюсеин и българщината в Македония

ПАТРИОТ

Хюсеин Хюсеинов (45г) за пореден път е притискан от полицията в Северна Македония заради своята дейност. Той е известен с това, че открива и съхранява паметници, останали от сраженията на българската войска при Дойран.

Хюсеин е турчин от село Башибоз, което се намира край езерото Дойран. Той се прехранва берейки гъби и горски плодове по склоновете на Беласица. Тъкмо тази му дейност го среща с неизборимо количество свидетелства за сраженията на 9-а Плевенска и 11-а Македонска дивизии на фронта при Дойран. От 1915 до 1918-а българската войска в няколко отбранителни сражения под командването на ген. Владимир Вазов, нанася чудовищни поражения на превъзхождащите сили на Антантата.

„Вие, българите, имате тук музей на открито. Беласица планина и полето край езерото Дойран е надупчено като швейцарско сирене от бункери и скривалища от Първата световна война. Всеки ден след дъжд излизам за печурки и манатарки и се натъквам на гилзи от снаряди, части от оръдия, пушки манлихери, мини, стотици патрони и какви ли още не муниции изравям изпод шумата, Всеки ден разкривам от земята каменни кръстове на загинали българи, разрушени през годините от сърбоманите”, сподели Хюсеин Хюсеинов в интервю пред в. „Монитор“ м.г.

Хюсеин със собствени усилия и средства започва възстановяването на чешми, построени от български военни.

Прочул се със своята дейност, днес той получава дарения за дейността си от родолюбиви българи. „На доста места се натъквам на гробове на загинали тук български войници. През годините сърбоманите в Македония са строшили каменните кръстове, но България трябва да се организира и да събере костите в едно общо гробище в тази част на Беласица. Аз имах ядове с властта тук, когато видяха, че възстанових голямата чешма. Проблеми ми създаваха, че изравям от земята и събирам старите пушки, пищови, бомби, гилзи и патрони, но когато от София на гости ми дойдоха Иво Антонов от Военното министерство и няколко професори историци вече не смеят да ме закачат. На чешмата работех 10 дни. Иво Антонов ме награди с 2 български медала, когато се срещнахме,“ споделя Хюсеин.

Преди дни македонската полиция е посетила Хюсеин, снимали са грамотата, получена от България, иззели са броеве вестници с негови интервюта и са го разпитвали за посещението на българската делегация. „Не искат да казвам истината. Те не искат аз да помагам на Българската държава. Македонските органи ми правят проблеми“, пише в един от профилите си Хюсеин, който в последствие е изтрит. Това се случва за втори път.

screenshot_2019-10-20-73191891_1002219076776251_200280110333427712_n-jpg-jpeg-image-480-x-854-pixels

Случилото се на Хюсеин свидетелства за пореден път, за анти-българската, про-сръбска и про-московска политика на влиятелни кръгове Скопие. Знаем че традиционно Москва и Белград заедно създадоха и развиха македонизма още в края на 19-и век, ярко свидетелство, за което е делото на бащата на македонизма Кръсте Мисирков. Родилият се с българско самосъзнание Мисирков, създава в Русия, под влиянието на руски учени своят труд „За македонцките работи“. С руски пари книгата е издадена в София, целият тираж е изкупен от сръбския посланик и разпространен в Македония. С тази книга се поставят основите на македонизма, а Мисирков е признат от про-сръбските и про-московски историчари в Скопие за бащата на македонизма. По-късно Мисирков ще съжалява за това свое предателство, умира в София.

Политиката на Белград за заличаване на българското самосъзнание в Македония, нямаше да бъде успешна, ако зад проекта не стоеше и Московията. Свидетелствата за това са много, като се почне от яростната война на Московията срещу българското цъковно-освободително движение, зародило се тъкмо в Македония, премине се през подстрекаването на сръбските и гръцки репресии срещу българското население, после резолюцията на Коминтерна по македонския въпрос от 1934, накрая инсталирането на македонската нация в България и Югославия с реки от кръв след 1944 от подлогите на Москва. Тази системна политика на Москва продължава и днес. Ярко свидетелство за това е изявлението на Путин, че Кирилицата е създадена в македонските земи, макар че общоизвестен научен факт е, че Кирилицата е дело на Българската Преславска книжовна школа. Свидетелство за това, че Москва не е променила политиката си спрямо българщината в Македония са материали на „Правда“, издание, което често се ангажира с мнения по Балканите и изразява позицията на най-висшите кръгове в Москва. Видима е Московската политика по отношение на Македония и в последните преговори за името на държавата, където Кремъл води изключително деструктивна, про-сръбска политика, която целеше саботиране членството на Македония в ЕС, което автоматически означава сближавне с България. Москва и нейните кръгове в Сърбия и България изглежда имат интерес Македония да бъде приета в ЕС далеч след Сърбия.

За московската политика по отношение българщината в юго-западната съседка, можем да съдим и по това какво правят и приказват откровените ченгета и пропагандони на Кремъл като Миленко Неделковски.

Настъпилото разведряване след подписването на Договора за добросъседство и сътрудничество, който призна, че двете страни имат обща история (евфемизъм за това, че сме били един народ), беше бързо разрушено с втвърдяването на българската и македонска позиция. Всъщност от двете страни на спора, спорят московски ченгета. Докато сърбоманскатта позиция и про-московски тежнения на македонистите са известни, у нас няма все още ясно разбиране, че ръководството на ВМРО в лицето на потомственото ДС (филиал на КГБ по признания на Живков) ченге Красимир Каракачанов изпълнява ролята на българските миленко неделковци. От скопска страна московските и сръбски ченгета като Миленко нагнетяватт омраза и ненавист, а от българска – Красимир Каракачанов и сие. Така се поддържа едно постоянно ниво на омраза, разделение и очуждение между българи и македонци.

Отделно за пример при поддържането на тази омраза, можем да посочим позицията на откровената кремълска пионка и пРезидент на България Румен Радев, който втвърди тона спрямо нашите съседи и ги заплаши с блокиране на приемането.

Целта е очевидна – създаване на гняв и омраза сред македонците спрямо нас българите. Разумната политика – а именно направата на някои отстъпки, сближаване на позициите, интеграция на Македония в ЕС, развиване на икономическото и социално сътрудничество, което от само себе си ще доведе до възстановяване на българщината, е брутално потъпкван от ченгетата на Москва.

Както казва Любен Обретенов в ClubZ: „През 2019 г. би трябвало да проявим разум и да не се подвеждаме по руските мекерета в България, които изведнъж се активизираха много на тема Македония и станаха най-големите патриоти.“

За пореден път се убеждаваме, че отправеното още преди векове предупреждение от великия Георги Сава Раковски в брошурата му „Руската убийствена политика за българите“ продължава да важи и днес.

Именно московската агентура в българските институции правят така, щото 30 години след 89-а в Скопие няма кореспондент на БНР и БНТ, съвместни проекти, финансирани от България, дори не е започнало строителството на Коридор 8, няма ж.п линията София – Скопие, няма българска телевизия в Скопие и македонска в София и т.н. За всичко това хибридите на Кремъл като Каракачанов и сие мълчат.

За пореден път се убеждаваме, че докато не разкараме ченгетата от българските институции България ще търпи крушения, ще бъде ограбвана от мащабната ДС и червена мафия, ще бъде синоним на корупция, а младите ще я напускат, докато руснаците тихо ще ни заселват …

До тогава Хюсеин Хюсеинов, един турчин, ще бъде един от малкото, които ще имат смелостта да казват истината в Северна Македония.

Comments

comments