Защо „български“ национални „медии“ дават трибуна на чудовищните лъжи на московските хибриди?

Контра Пропаганда

014_dureva_sv_nedelq_001В средата на април, тъкмо преди честванията на годишнината от най-кървавия терористичен акт в световната история за десетилетия напред (този в катедралата „Св. Неделя“ от 16.04.1925) БНТ, БНР и телевизията на ТИМ „Bulgaria Оn Air“, дадоха безкритична трибуна на другарката Велислава Дърева, за да сее лъжите си за това чудовищно престъпление, извършено от московската агентура срещу България. За хибридите на Москва, историята с атентата и въобще, истината за ролята на Московията в историческите събития на България и българския народ са много неудобни. Защото истината е, че България не знае по-подъл, по-опасен и зъл враг от Империята на злото. За да се лишат от това неудобство, другарите обикновено протягат мръсните си ръчички към българската история и личности, за да ги оцапат с лъжите си. За тях най-важна е не истината, не съдбата на Отечеството, а скъпата им мракобесна империя, на която те се кланят с религиозен плам, често добре платен. В услуга на лъжите им се предоставят „български“ национални медии и безчет пропагандни платформи на червената, ДС (филиал на КГБ) олигархия. Това не е изненада. Ширещата се русофилия у нас е следствие не на обективната истина за нашето минало, а на десетилетия промиване на мозъци от безродници като Дърева и „българските“ „медии“.

От профила на Bobby Kosturkov

Оригинално заглавие:

ГРУБИ МАНИПУЛАЦИИ ЗА ЧУДОВИЩНИЯ АТЕНТАТ В ХРАМА «СВЕТА НЕДЕЛЯ»
– Отворено писмо до Велислава Дърева

Велислава, познаваме се от години. Знаеш, че въпреки различните ни идеологически позиции, съм ценял твоето остро перо.

Твърденията ти обаче по БНТ при представянето на твоята книга за атентата в църквата „Света Неделя“ са направо скандални ! Ти или изобщо не познаваш историята на България и в частност дори историята на БКП или жестоко манипулираш. Първото не го вярвам, а втората причина за твоите изявления – грубата манипулация, е още по-недостойна! Нима не знаеш, че този чудовищен атентат (първият в историята, извършен в религиозен храм) е дело на левосектантското ръководство на партията, нейната Военна организация (Коста Янков) и Специалната наказателна група (в нея влиза и Вълко Червенков), подчинена на Изпълнителното бюро на Централния комитет ? Нима не знаеш, че решението за този престъпен акт е в духа на Витошката конференция за „курс към въоръжена борба” ? Нима не знаеш, че по-късно самата БКП осъзнава грубата си грешка и осъжда атентата?

56517038_2190468771073965_7662730463659687936_oКак може да твърдиш, че БКП и Коминтернът „нямали нищо общо с атентата“? Какви ти „чужди разузнавания“ (английски и други несъветски) намесваш ? Цар Борис ІІІ се бил „скътал в двореца“, защото едва ли не бил уведомен за готвения атентат ?! Как може така нагло да заблуждаваш младите и незнаещи хора?! Нима не си чувала, че цар Борис ІІІ отива преди това на погребението на своя много близък приятел проф. Делчо Илчев – ентомолог, който впрочем е убит, заедно с шофьора на Царя, при покушението на 14 април 1925 г. срещу тримата в Арабаконашкия проход ? Затова именно той се забавя малко за опелото на о.з. генерал Константин Георгиев в „Света Неделя“ и вече по пътя чува страхотната експлозия в храма. Моят дядо, арх.-инж. Янаки Шамарджиев също се спасява по чудо. Той в този период е директор и главен проектант на обществените сгради, училищата и др. в Министерство на благоустройството, забавят го важни документи, също закъснява за началото на опелото и …остава жив.

Зная много неща за атентата от „първа ръка“. Приятел на нашето семейство беше синът на о.з. генерал Георгиев – скромен, тих и благороден човек, депресиран от това, което му се е случило в   детството, виках му чичо Хомси. Той, малко момченце, е бил с баща си в градинката на „Св. Седмочисленци“, когато подло го застрелват в гръб и изведнъж генералът – ръководител на Запасното войнство, рухва на земята. Представяш ли си какъв ужас е изживяло това малко момче? БКП и за това ли убийство не е знаела?!?! Целта е била именно около ковчега на видния генерал да се струпат политици, висши военни, общественици и да бъдат ликвидирани накуп. Наш добър съсед беше синът (той живя до около 95-год. възраст) на Коев – третият, обесен публично след атентата в „Света Неделя“, наред с Марко Фридман от Военната организация на БКП и клисаря на църквата Петър Задгорски. Вината на Коев била, че е укрил известно време своя приятел от детинство Иван Минков – един от двигателите на атентата. Зная и от сина на Коев доста работи. Внукът на обесения Коев – Асен, беше пък съученик и приятел на моя по-голям брат. Така че имам правдива информация и от „другата страна на барикадата“.

56770392_2190469117740597_5538533874935529472_oНима не знаеш, че всички преки извършители на атентата (с изключение на клисаря Задгорски) се укриват и после емигрират в ….Съветския съюз? Нима не знаеш, че 150 души загиват на място при експлозията на адската машина, а над 500 са ранени, доста от които умират по-късно от раните си ? Нима не знаеш, че е извършен точно на Велики Четвъртък (16 април 1925 г.) през Страстната седмица? Именно защото зная редица неща по атентата, се вбесих от твоята нагла манипулация!!!
******** ****** ******* ****** ****** *******
Преди известно време, мисля по повод на 19 февруари, ти още веднъж „обработи“ по ТВ незнаещите, този път срещу Стефан Стамболов. Цитира „изявление“ (или нещо извадено нарочно от контекста) на големия държавник, че „ако Левски и Ботев били живи по време на неговото управление, щял да ги обеси“. Още тогава исках да реагирам на тези гнуснички внушения, но други задачи ме налегнаха. Нима не знаеш, че Ботев и Стамболов са били първи приятели, че са писали дори заедно стихове? Нима не знаеш, че именно Стефан Стамболов е бил определен за главен апостол на Великотърновски революционен окръг за Априлското въстание? Знаеш, разбира се, но теб те заслепява фактът, че големият държавник (един от тримата наши политици, фигуриращи в „Енциклопедия Британика” заедно с Цар Борис ІІІ и Александър Стамболийски) , ясно осъзнава имперските амбиции на Царска Русия към България и се стреми да отслаби решително руското влияние. И успява! Впрочем първи предупреждават за користния интерес на Царска Русия към България именно Раковски и Левски. Това предизвиква твоята сляпа омраза към родолюбеца – визионер Стамболов !

Аз се прекланям пред великата руска култура – литература, драматургия, музика, живопис, говоря добре руски, но не мога да се примиря с каквито да са стремежи и от която да било държава да се държи към България като към васал. Ти обаче дори не си русофилка, ти си ….съветофилка! А ако съдя и по последните ти твърдения по атентата, клониш най-вече към „другаря Сталин“ и неговата „световна пролетарска революция с всички възможни средства“. Жалко и срамно, че журналистка като теб подчинява перото си на такива нечисти политически цели и съзнателно манипулира с фалшиви новини и коментари младите хора!!!!

Comments

comments