Доносниците и агентите в БПЦ ни опозориха пред света

От профила на Valeri Cvetanov във ФБ,

Заглавието е на Контра Пропаганда:

У нас е папа Франциск.
За тези, които не знаят ще кажа, че това е духовният водач на над един милиард вярващи католици! Всяка негова стъпка и дума ще се следи от Буенос Айрес до Сидни!
И какво направиха по този случай синодалните старци?
Една голяма и миризлива купчина!

На видеото: Митрополит Кирил ръси за здраве от лимузината си.

Дъртаците със златните часовници и скъпите коли с които обикалят манастирите на потайни гощавки обясниха вкратце на несведущите православни, че църквата ни още от 11-ти век не била в общение с католическата църква и затова нямало как да има обща служба!
Кого лъжете бе, ей!
Че българската държава през 11-ти век е воювала с византийци и кръстоносци! Това значи ли, че днес трябва на Кулата да посрещаме гърците с мечове!? А на Калотина белгийците с топори!?
Някакъв клирик-верноподаник, попитан на какво се дължи решението да не се отдаде дължимата почест на високият гост, успя да смутолеви само:
– Решението е такова, защото Синодът така … реши!
Така отвърнаха синодалните дъртаци на подадената ръка.
И да не мислите, че по света няма да питат ние какви сме и защо нашата Църква игнорира Папата?

660_55ec5f5b0a336a7cea9f062aaed201ca
И хората по света няма да знаят, че в Светия ни синод няма други, освен доносници и агенти на ДС! А подгласниците им са интриганти, домогващи се до служби и влияние.
И да не се чудите защо липсва духовност и тържествува омразата у нас. Именно църквата е носител на духовност, смирение и благородство към ближния.
И българската църква е изпълнила тази своя мисия през вековете.
Откакто в Храма се настаниха търговците (агентите) виждате какво става – дъртака-Патриарх ще промърмори неразбираемо две изречения за разбирателство и смирение и ще се оттегли в покоите си, придружен от ласкателите си, тайно прицелващи се в трона му…
Егати църквата!
Егати Православието!
Егати ВЯРАТА!
Докато са такива начело на църквата ни, така ще е …

Comments

comments