МоSSковия този път наистина показа „робот без аналог“ и светът онемя

ПАТРИОТ

„Най-съвремения“ робот на МоSSковия предизвика колосална буря.

„Россия 24“ (една от най-големите телевизии в МоSSковия) излъчва репортаж за ежегодно провеждания в гр. Ярослав всеруски форум за професионална ориентация „Проектория“, организиран от Министерството на образованието на РФ и Ярославска област, на който миналата година присъства и Путин. На форума показват „робота Борис“, който представят като „най-съвременния робот“ – той знае математика, умее да ходи, научили са го да говори и да танцува Skibidi и „то съвсем не лошо“ донажда репортерът на телевизията.

Потребител на блог платформата TJournal обаче обръща внимание на някои странности: „робота“ няма видими датчици, никакви сведения за разработката му, извършва множество излишни движения, изглежда така, сякаш вътре е човек. Освен всичко като негов глас се представя предварително направен запис – не му поднасят микрофон, но гласът му се чува през акустичната система на залата.

След известно търсене се оказва, че това всъщност е костюм на робот под името „Альоша“, който може да се купи за 250 000 рубли (виж тук: http://шоуроботы.рф/costumes/6). На самият форум, никой не споменава, че това не е робот, а е човек с костюм. При това всеки би забелязъл, че това е преоблечен човек – вратът се вижда през пролуки в костюма, а самият репортаж на „Россия 24“ старателно избягва да покаже именно тези части.

47688093_2010652545636476_6851207405376634880_n

 

Скандалът бързо набира скорост и популярност, разпалвайки емоции от гняв до присмех. Популярният руски блогър Рустам Адагамов изригва: „Толкова е отвратително това повсеместно лъжене и манипулиране.“

В крайна сметка „Россия 24“ сваля репортажа от канала си в Youtube преправя го и го сменя.

„Медиите“ на МоSSковия отдавна са добили печалната слава на лъжливи и манипулативни, сеещи ненавист, платформи, които най-безочливо обслужват властта в Кремъл, по вековните традиции в тази държава още от царско време, през времената на СССР та до наши дни.

Буквално преди дни „Първи канал“ (най-популярната телевизия в Империята на Злото) в пълен с ненавист и лъжи материал за Украйна, показа някой си Кирил Чубенко, беден и гладен украинец – участник в събитията 2013-2014 в Киев, който бил разочарован живее мизерно, нямал даже топла вода и даже топлината на котката не можела да компенсира това чувство. Оказва се, че това всъщност е белорусина, любител актьор, Виталий Юрченко, който няма никакво отношение към Евромайдана.

Comments

comments