ПРЕДИ 50 ГОДИНИ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СМАЗА В КРЪВ ПОРИВА ЗА СВОБОДА НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ

ПАТРИОТ

Пражката пролет е период от Чехословашката история, който започва на 5.01.1968 с избирането на Александър Дубчек за генерален секретар на Комунистическата партия и приключва на 21.08.1968, смазана под ботуша на Империята на злото и нейните сателити.
Александър Дубчек: Можеш да унищожиш цветята, но не можеш да спреш пролетта.

Александър Дубчек: Можеш да унищожиш цветята, но не можеш да спреш пролетта.

От избирането си Дубчек начева реформи, насочени към демократизиране на тоталитарния съветски режим, увеличаване свободите на гражданите (като свобода на словото, на придвижването ), децентрализация на икономиката, федерализация и др.

 

Целта на Дубчек е „Социализъм с човешко лице“. Дори само сободата на словото обаче, води до ш

Леонид Брежнев

Леонид Брежнев

ирока и разгорещена дискусия в обществото относно престъпленията и убийствата на режима, неговата нежизнеспособност и тиранията на московската хегемония.

 
#МоSSковия напрегнато следи събитията в малката централно-европейска държава и се опитва чрез серия от преговори, натиск и заплахи заедно със своите сателити да принуди Прага да прекрати реформите. При последнтие преговори (29.07-1.08.1968) Прага успява да убеди Брежнев, че ще остане вярна на Комунистическия блок и скланя Москивията да изтегли армиите си, „забравили“ да си тръгнат след учения през юни същата година. Както се оказва (обичайно за Кремъл) обещанията са само измама …
 
В крайна сметка през нощта на 20/21.08.1968, 200 000 армия на страни от Варшавкия договор (СССР, България, Полша, Унгария) с 2000 танка нахлува на териториятан а Чехословакия и слага край на „Пражката пролет“. По стар навик (както стана и с Украйна, Молдова и Грузия впрочем), Московията с цялата си пропагандна машина, твърди, че са били поканени от ръководителите на Комунистическата партия на Чехословакия да „възстановят реда“. Тези твърдения са отречени веднага от законната власт Прага.
 dkkiea3w0ael-pe
Общо 650 000-а армия и 5000 танка окупират Чехословакия. Макар, че съветските военни предвиждат, че за подчиняването на страната ще са необходими 4 дни, мирната съпротивата продължава 8 месеца. За да сломи протестите, военните на варшавкият договор упражняват сила, включително стрелба по митинги и невъоръжени гражани. 137 чехи и словаци са убити, стотици са тежко и леко ранени. 300 000 емигрират в чужбина.
1920px-10_soviet_invasion_of_czechoslovakia_-_flickr_-_the_central_intelligence_agency.
МоSSковията оправдава инвазията, с „Доктрината Брежнев“, която заявява, че всеки опит на подчинена страна от Източна Европа, да предприеме реформи в посока „капитализъм“, ще бъде последван от военна инвазия на Варшавския договор.
1534158096-9270
Тодор Живков – най-верният лакей на Московията от всички лидери на комунистически държави и в този случай хвърля позорно петно върху себе си и България. Нашата страна не само участва с войски, нещо повече, имено Живков настява и първи предлага използването на военна сила за унищожаване порива на Чехословакия към независимост. Това става в Дрезден 23.03.1968 на среща между Живков, Брежнев и премиера на СССР Косигин. Самият Живков докладва под секрет за това на Централния комитет на БКП при завръщането си у нас.
След събитията в Прага, шефът на КГБ Андропов обикаля всички държави от Източния Блок за проверка. У нас, кървавият съветски апаратчик, се радва на най-покорно посрещане от българските комунисти. Същия декларира, че българските тайни служби са нищо повече от филиал на КГБ, за да покаже най-красноречиво, че е най-страстната пачавра на Кремъл. ЗАПОМНЕТЕ: ДС Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ФИЛИАЛ НА КГБ! Днес мнозина служители на ДС, работят на ръководни длъжности в службите, администрацията, политиката, бизнеса и съответно продължават да служат като агенти на Москва, защото у нас лустрацията не се случи.

След събитията в Прага, шефът на КГБ Андропов обикаля всички държави от Източния Блок за проверка. У нас, кървавият съветски апаратчик, се радва на най-покорно посрещане от българските комунисти. Живков декларира, че българските тайни служби са нищо повече от филиал на КГБ, за да покаже най-красноречиво, че е най-страстната пачавра на Кремъл. ЗАПОМНЕТЕ: ДС Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ФИЛИАЛ НА КГБ! Днес мнозина служители на ДС работят на ръководни длъжности в службите, администрацията, политиката, бизнеса и съответно продължават да служат като агенти на Москва, защото у нас лустрацията не се случи.

През 1989-а след „Кадифената революция“ чехи и словаци свалиха мирно омразния строй. Московията нямаше как да реагира, защото беше затънала в страшна криза, а броени години по-късно се разпадна.

Днес Пражката пролет е отново актуална. Защото в Москва управлява едни маниакален кагебист, който съвсем открито се е заел да възстанови СССР и действа точно по примера на своите предшественици в Украйна, Грузия, Молдова, Сирия и т.н. Изглежда много вероятно да постигне и същия резултат – поредния разпад на Империята на злото.

Comments

comments