Защо протестира Босия: КЪДЕ СА ОСТАВКИТЕ НА ИВАЙЛО МОСКОВСКИ И НЕГОВИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ?

0315241001530008886_683735_600x458_actualno
Българска Национална Телевизия, bTV, NOVA, мълчат за обстоятелствата, които мотивираха Николай Колев – Босия да иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

Лизачите на властови задници от „българските“ национални медии отразяват по такъв начин протеста на Босия, че той да изглежда нелепо в очите на обществеността. Те нито ще направят разследване, нито ще отразят резултатите от разследването на Босия и неговата битка с корупцията в транспортния сектор, която е от няколко години.

Това дава възможност на разни московски #хибрикчии като Петър Волгин или подлоги на правителството като Георги Харизанов да се гаврят с Босия, който всъщност протестира срещу чудовищната корупция въобще в транспортния сектор в България, корупция, заради която десетки ако не и стотици българи загиват всяка година.

Николай Колев – Босия
КЪДЕ СА ОСТАВКИТЕ НА ИВАЙЛО МОСКОВСКИ И НЕГОВИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ?
През месец май 2011 г. стана тежка катастрофа с автобус на магистрала „Тракия“. Беше поискана оставката на тогавашния министър Александър Цветков от министър-председателя Бойко Борисов. Преди това Цветков беше шеф на транспорта към столичната община. Кмет беше…Бойко Борисов. Цветков беше изхвърлен, но този, който го назначи-Бойко Борисов-не си подаде оставката. Тогава беше назначен за министър заместникът на Цветков-Ивайло Московски. Московски продължи „славните“ традиции на Цветков и Борисов да продава изпити и книжки на неграмотни, неподходящи и напълно сбъркани български и чужди граждани. В резултат на това бяха избити, осакатени и ранени стотици хиляди български граждани. Стигна се дотам, че благодарение на двама служители в автомобилната администрация към МТИТС и моя милост бяха арестувани над 60 служители, създали организирана престъпна група за продажба на изпити и шофьорски книжки. Медиите и НС мълчаха и тихомълком арестуваните бяха пуснати и възстановени на работа. Схемата за продажби беше възстановена. Странното е, че бяха изхвърлени трима директори на изп. агенция „Автомобилна администрация“, но министърът си остана на работа. Оставка не му беше поискана. Борисов също си трае и не поема политическа отговорност.
По закон в междуградските автобуси трябва да има колани. При това положение трябва да има подзаконов нормативен акт за незабавно спиране на автобуси без колани. Но такова предложение от страна на изпълнителната враст не е направено и съответно не е прието. МТИТС не си е свършило работата, но санкции към него-НЯМА! Няма санкции и към депутатите, които са длъжни да контролират изпълнителната власт.
В резултат на това безхаберие ежедневно се избиват и осакатяват български граждани. Но специално за автобусната катастрофа днес трябва да се намеси и прокуратурата, защото тези хора са избити и ранени благодарение на отказа да си свършат работата министърът на транспорта, премиерът и народните представители. Тук става дума не за административно нарушение, а за тежко престъпление от страна на изпълнителната и законодателна власти. При това положение дори не са нужни оставки на Московски и Борисов, а техния незабавен арест.
От 2015 г. искам НС да ме изслуша именно за това. Вместо да го направят, обаче, бях обвинен в хулиганство от предишния птеродактил-председател на НС. Сега също съм поискал среща с другия птеродактил-председател на НС.
Ако ме бяха изслушали, сега нямаше да има десет убити и 22 ранени в автобусната катастрофа.
Знайно е, че книжки се продават и на автобусни шофьори. Днес на изпит са се явили 6 мераклии. Естествено, те са си платили и ще получат необходимата категория. Това означава, че не се знае кога ще бъде следващата автобусна катастрофа и колко българи ще загинат и ще бъдат осакатени.
Настоявам за незабавен арест за убийците Московски и Борисов!
Материалът е от блога на Босия (виж тук).

Comments

comments