„ТОТАЛЕН ИГНОР“, оплаква се новият руски посланик в САЩ

Превод от тук: by24.org
Новият руски посланик в САЩ Анатолий Антонов е обезкуражен от пълното нежелание на американските политици и конгресмени да общуват с него. Руският дипломат бил подложен на „тотален игнор“ веднага щом пристигнал. За това съобщи самият той вчера, на 4 ноември, по време на ежегодната конференция на Руско-американската асоциация на учените в Чикаго, предава информационната агенция ИТАР-ТАСС.
Общуването с шефа на дипломатическото представителство на РФ в САЩ, кой знае защо се счита от американските политици за „токсично“. Нито един от конгресмените, към които посланикът е отправил предложение за среща, не приел.
Анатолий Антонов е бивш офисер от руската армия, известен като правоверен путинист.

Анатолий Антонов е бивш офицер от руската армия, известен като правоверен путинист.

– Бяха ми отказани всички запитвания за срещи в Конгреса, – констатира Анатолий Антонов в разговор с журналисти. – Много се радвам за колегата ми, посланика на САЩ в Русия Джон Хантсман, че нашите парламентаристе са го посрещнали топло, изразили са готовност да си взаимодействат. Възможно е движението от тази страна някак да помогне да се промени ситуацията.
Нека напомним, че Анатолий Антонов смени бившия посланик на Русия в САЩ Сергей Кисляк, когото Москва беше принудена да отзове при не много приятни обстоятелства. Той беше замесен в скандала с намесата на Русия в американските президентски избори, а с неговите среши с определени местни политици сега се занимават следователи на ФБР. Най-вероятно, предпазливостта на американските конгресмени, отказващи срещи с приемника на Кисляк, е свързана именно с желанието да не се напъхат в тази грозна история и да не си съсипят репутацията.. Същевременно, смисълът на пребиваването във Вашингтон на руския посланик, когото всички важни местни лица гледат да заобикалят отдалеч… се губи.

Comments

comments