Затвориха Навални като подарък за РД на Путин

ПАТРИОТ
Тъкмо в разгара на кампанията му за президентските избори в РФ през 2018г, московски съд осъди Алексей Навални на 20 дни затвор вчера. Причината – организирал нерегламентиран митинг … „Това е подарък за рожденния ден на Путин“, заяви активистът пред магистратите.

Тази събота (7.10.2017) беше планиран митинг на опозиционера в Петербург, родния град на Путин, тъкмо на 65-я му рожденния му ден.
Навални беше арестуван миналия петък на път за поредния му предизборен митинг в Нижни Новгород. Проведените до момента събития от кампанията му показаха огромен интерес в руското общество особено сред младите руснаци.
Те показаха, че 41-годишния юрист е истинска заплаха за престъпния режим в Кремъл. Навални събра огромна популярност с разследванията на неговия Анти-корупционен фонд, който показа чудовищната корупция на путинския кръг с поредица от разследвания, която включи: колосалните разхищения покрай зимната олимпиада в Сочи 2014г, дворците на Медведев, как се финансира дъщерята на Путин, богатството на личния готвач на Путин, потресаващата корупция на главния прокурор на РФ Ютий Чайка и неговата фамилия, тайните дворци на Путин, а последното му разследване беше свързано с вилата за десетки милиони долара на кремълския „журналист“ и виден пропагандист Владимир Соловьов в Италия. Тези и други разследвания, добили широка популярност в Русия благодарение на социалните мрежи и напълно игнорирани от традиционните имедии на РФ, можете да видите тук.
Само тази година Навални беше арестуван три пъти. Освен това той беше условно осъден по измислени обвинения за измама, с което официално няма право да се кандидатира за президент. Въпреки това той си провежда кампанията и поставя под силен натиск шайката в Кремъл. Щабовете му в страната бяха неколкократно нападани от зомбирани тълпи, негови активисти са редовно пребивани, а самият той беше залят два пъти със зелена боя. Вторият път злостната атака беше извършена с токсичен химикал от сътрудници на „правоохранителните“ органи на Русия. Боята проникна в дясното око застраши зрението му. Болниците в Русия отказаха да го лекуват и Навални беше принуден да замине за Испания, където да се погрижат за здравето му. Извършителят не беше „открит“ от руската полиция, макар да беше заснето от охранителните камери, а интернет активисти установиха сами личността му за броени часове.

Към момента, Навални е единственият кандидат, който провежда предизборна кампания за изборите през март 2018г., които се смятат за предварително решени – ще спечели Путин. До момента Навални е показал, че има сериозен потенциал. Той се яви на изборите за кмет на Москва през 2013г. и спечели над 27%, с което се нареди на второ място, въпреки мощната кампания на оплюване, на която беше подложен от медиите на Кремъл.
Предизборен митинг на Алексей Навални в гр. Омск, 17.09.2017.

Предизборен митинг на Алексей Навални в гр. Омск, 17.09.2017.

Comments

comments