Канибалите от Русия може да са продавали месото на ресторанти

Превод от MK.RU оригинала тук.

Предговор: Контра Пропаганда, продължава да информира относно най-интересното от криминалната хроника на Русия, тъй като големите български медии, явно целенасочено, в стила на московските #хибрикчии, не споделят големите криминални случаи на РФ, но иначе старателно ни информират за криминалната хроника на САЩ, ЕС и т.н. Заеднно с това бг „медиите“, здаво хванати в хватката на разни олигарси (като ДПС депутата Делян Пеевски), масово спестяват истината за #хибриднатаВойна на Москва, и държат българския гражданин в ужасно неведение за най-голямата заплаха за Родината.

За ужасяващия случай на семейство канибали се разбра вчера. Виж повече тук. Пускаме превода на интервю на руската медия mk.ru с управител на закусвалня от Краснодарск, който се е сблъсквал с канибалите.

96c13056137ebdb185b403f46dc3a300-1

Превод:

Ние се свързахме с Виталий Якубенко, който се явява управител на краснодарска закусвалня в микрорайон Юбилеен.

Когато видях снимката на тази дама и съпругът й в паметта ми започнаха да изплуват спомени. Час-два мислех, съпоставях факти, – започва нашият събеседник. На снимката, която се разпространи по медиите, Наталия Бакшеева – в ярко палто, същото с което тя дойде при мен, за да търси работа като готвач.

– Отдавна ли беше това?

– Накъде през 2010-а.

– Как я запомнихте?

– Беше мнопго активна, много се суетеше, задаваше куп въпроси на различни теми, от къде купуваме месото и рибата, в каква степен ни е прясна продукцията. Аз и отговорих – само от сертифицирани доставчици. Разбирате ли, такива въпроси просто така не задават. Аз отдавна работя в тази сфера. И не веднъж съм се сблъсквал с хора, които са се опитвали да продадат евтино своята стока, в това число и месо. На мен тази жена тогава ми се стори някак си нервна, излишно приказлива и много любопитна.

– Приехте ли я на работа?

– Предложих й да попълни анкетна карта за кандидатстване. Това я смути. Тя бутна настрани листа. После все пак взе анкетата със себесе: ще я запълня, каза, у дома и ще я донеса. Повече не я видях.

– Мъжът й беше ли с нея в този момент?

– Същия Дмитрий Бакшеев стоеше и я чакаше до вратата на нашата закусвалня в търговската зала. Тоз мъж ми се стори някак странен. Напомними Шариков от „Кучешко сърце“ (съветски филм от 1988-а, виж го тук, бел прев.). Аз още тогава си помислих, че са странна двойка – красива дама и той. На мястото на оперативните работници, аз бих се поинтересувал къде тя е работила като готвач и на кого е могла да доставя своята „продукция“. Следва да се проверят всичките й места на работа, ако тя е работила като готвач и да се изясни дали тя не е носила там своята „стока“. Вероятно, канибалите са искали място където да пласират месо, и именно това им е главният мотива да си намери работа.

– А на вас известно ли е дали Наталия е работила някъде като готвач?

– Тя самата казваше, че има опит като работник в тази сфера. По слухове, за известно време тя работила като готвач в същото това лятно училище, а по други данни е била медицинска сестра. Тя е могла да се устрои на каквото и да е място, у нас има много недобросъвестни ръководители, които използват схеми за покупка на „евтино“ месо. Това ставя навсякъде. Към мене често са били отправяни такива предложения. Но аз винаги съм се страхувал да не отровя своите клиенти и внимателно избирах продуктите, работех само с проверени доставчици.

– Повече при вас тя идваше ли?

– Тя разбра, че нищо не можеше да „улови“ и загуби интерес.

– Можеше ли да я вземете на работа?

– Тя не събуди в мен доверие, за готвач явно не подхождаше. Аз отлично знам, че говачът не пазят ноктите на ръцете си дълги. Но и на външен вид изглеждаше атрактивна.

– Наталия не намекна ли, че има евтино месо?

– Не, тя само се интересуваше от нашите покупки. Държеше се подчертано делово, даже много, при това изглеждаше напрегната.

– Вие питахте ли Наталия, дали е работила много години като говач, дали има голям опит?

– Тя отговори, че има приличен опит.

– По отношение на месото – управителите на закусвални могат ли да приемат консервирана продукция?

– Разбира се. Евтина стока на ръка се приема във всякакъв вид – и консервирана и замразена. Бил съм свидетел на такива оферти. Но винаги съм отказвал подобни предложения, защото винаги си спомням за един случай, който стана пред очите ми през 90-те. Бях 15 годишен младеж, когато служители на милицията в моя район задържаха доставчик на месо. Мъжът буташе пред себе си хладилна количка, където съхраняваше своята продукция. Когато я отвориха, намериха човешки останки. Този мъж също доставяше продукцията си в ресторанти …

Comments

comments