ВИДЕО: Махнаха схемата на немския автомат от паметника на Калашников

ПАТРИОТ

Махнаха схемата на немския автомат StG-44 Sturmgewehr от паметника на Калашников в Москва, който беше открит помпозно преди дни.

ap_17262387732415_custom-d09395cff59e676ef7d352c615a0ebf0bc313db4-s900-c85

Бдителни очи бързо откриха вчера, че на паметника на Калашников скулпторът е изобразил схемата на немската щурмова винтовка StG-44 Sturmgewehr.

dkuyfggw4aa-y8b

Грешката обаче е вярна. Защото противно на #пропагандата на Кремъл, вече всеки що-годе запознат знае, че всъщност автоматът е конструиран от пленени немски инженери начело на Хюго Шмайзер – конструкторът на StG-44. На нелепата басня, че необразованият сибирски селянин (има само 7-и клас) Михаил Калашников е изобретил през 1947-а година оръжието, може да повярва само крайно зомбиран от руската пропаганда. Подробно за измамата с изобретателя на АК-47 тук.

Скулпторът Салават Шчербаков се оправдава, че видял схемата в Интернет и понеже много приличала на AK-47 решил да я изобрази на паметника … Буквално на следващия ден беше изпратен човек с флекс, за да отстрани „грешката“.

Да издигнеш паметник на оръжейния конструктор „изобретил“ оръжието, с което са убити най-много хора в световната история, е крайно нелепо и демонстрира умствените и морални отклонения, които царят в Русия. На всичкото отгоре министърът на културата на РФ Владимир Мединский заяви при откриването на статуята, че автоматът се е превърнал в „културна марка на Русия“. Тази „културна марка“ днес в ръцете на ислямски терористи и африкански банди е погубила хиляди и хиляди хора и е разрушила милиони човешки съдби …

Така нелепият паметник на руския „конструктор“ Калашников предизвика както горчиви усмивки така и бурен смях по целия свят. Това поредно руско творение е показател за това колко нелепа им е цялата държава …

download-24

Comments

comments