Свинята на българското правосъдие Цацаров не може да се освини повече от това

Двамата сина на прокурора на Русия Чайка са изградили огромни империи за милиарди, чрез държавни поръчки, рейдърство (силово превземане на предприятия) и безнаказаност.
0179_4ajka_001
 
За всичко това двамата са ползвали покровителството на своя баща, осигурил им закрила и безнаказаност.
 
За машинациите и стремителното забогатяване на фамилия Чайка, бяхме известени наскоро от „Антикорупционния фонд“ на руския опозиционер, политик и активист Алексей Навални. Виж тук.
oo_2668535
Главният прокурор на Русия Юрий Чайка е замесен и в случая „Магнитски“, когато през 2006-а беше открадната от руската държава огромната сума от $230 млн данъци на американският инвестиционен фонд Hermitage Capital. Преди това полиция и данъчни нахлуват в офисите на фонда, присвояват документи, печати и с тях предявяват претенции за банковите сметки на американския инвестиционен фонд. Тъй като фондът вече е изнесъл всичко от Русия, рейдъруите стигат до там да поискат от руската държава да върне на тях платените от фонда данъци за 2005-а в размер на $230 млн. Отнема само един ден от подаването на молбата до превеждането на сумата, което явно говори за мащабна корупционна схема.
Руският адвокат Сергей Магнитски, който разкри далаверата пък беше затрит след като една година беше влачен по затворите, защото отказа да се отрече от показанията, които даде в полицията.
Виж повече за случая „Магнитски“ тук.
Никой не пое съдебна отговорност за смъртта на „Магнитски“ в студената и мрачна килия на затвора „Бутирка“ в Москва. Едиственият подведен под отговорност – шефа на затвора, беше оправдан през 2012-а. Нещо повече, поредица от убийства и мистериозни кончини, преследва и до днес случая. Например адвокатът на Сергей Магнитски  „падна“ от 4-я етаж и почина в началото на тази година (2017-а) дни преди обжалването на отказа за разследването на случая с кражбата на $230-те милиона.
Разбира се за всичко това отговорност носи главният прокурор на Русия Юрий Чайка. Очевидно Чайка обгрижва и чудовищната корупция в Русия на кръга около Путин, която доби световна известност по своите размери и абсурдност.
Заради тази афера САЩ наложиха санкции на Русия в специалния закон „Магнитски“, приет през 2012-а от Сената.
Ето този човек кани нашия Цацаров – прокурора на Московските #хибрикчии у нас. Сега чудно ли е защо корупцията процъфтява и в България няма осъден нито един висш политик включително и за Московската схема КТБ?! Чудно ли е защо Цацаров е прокурор само за телевизора, а всички „акции“ безславно приключват в съда, защото са съшити с бели конци?!%d1%86%d0%b0%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2-%d1%87%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%b0

Comments

comments