Игричките на Москва ни изправят пред кошмара на ядрената война

ПАТРИОТ

Китай остро осъди новият ракетен тест на Северна Корея.

5411612614b03-1

Говорителят на китайския външен министър Хуа Чунинг: „Китай се противопоставя на изстрелването на балистична ракета от С. Корея в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.“, говорителят допълни, че Китай напълно и стриктно ще се придържа към приетите санкции срещу Режима на Ким Три.

Изстреляната преди часове ракета е прелетяла 3700 км и е паднала в северната част на Тихия Океан, достигайки височина от 750 км. Това е балистическата ракетата с най-голям обсег, изстрелвана от Пхенян. Само преди 2 седмици Северна Корея постави предишния си рекорд с балистическа ракета – разстояние 2700 км и височина 500км.

КОЙ ВЯРВА, ЧЕ ЗА 2 СЕДМИЦИ ПХЕНЯН Е ПОСТИГНАЛ САМ ТАКЪВ СКОК В РАКЕТОСТРОЕНЕТО?!

djvsjpmvoaeypng-1

За броени месеци Северна Корея отбеляза огромен скок в ракетостроенето и в минитюаризацията на ядреното оръжие. Резкият качествен скок ракетните технологии на Пхенян започна от началото на 2016-а година. До началото на 2017-а Пхенян беше изстрелвал успешно само тактически балистични ракети с радиус до 500 км. Виж пълния списък с ракетни опити на Северна Корея тук.

Тук изкючваме космическата програма на Пхенян с трите опита за изстрелване на спътник, два от които бяха пълен провал, а третия – частичен успех.

На 6-и мар 2017-а Северна Корея изстреля 4 ракети някои от които преминаха границата от 500 км, от която нататък се считат за ракети със среден радиус на действие. Данните показаха, че някои от ракетите на Пхенян тогава достигнаха 1000 км. Виж списък с ракетните опити на Северна Корея тук.

djvsjpfv4aimky2-1

Днес вече говорим за 3700 км. По мнението на ракетни инженери зад стремителния скок на Пхенян в ракетното строителство стои Москва. Виж тук.
Какви може да са целите на кагебиста Путин можем само да предполагаме, но със сигурност Москва печели още едно оръжие за изнудване на Цивилизования свят и евентуално признание за анексията на Крим.

Най-големият проблем за нас е в това, че един сатанински режим като този в Пхенян се сдоби с изключително опасни технологии, които могат да предизвикат ядрена катастрофа, с последствия за цялото човечество.

Въпросът: какъв е интересът на Ким Три в цялата тази работа, при положение че очевидно дразни своя най-голям търговски партньор и покровител – Китай? Паметливите си спомнят, че през 2013 Ким Три екзекутира своя чичо и втори тогава човек в държавата Чан Сон Тхек (виж тук). Екзекуцията предизвика доста изненади, защото Тхек се смяташе за най-доверения човек на Китай във висшите кръгове на Пхенян.

Според информация на Южно Корейски медии, Тхек е готвел преврат и е имал вече подкрепата на висoки китайски лица. Медии в Сеул сочат, че Тхек е говил за заместник брата на Ким Три – Ким Нам, който пък беше отровен в Малайзия през февруари 2017-а година. След като разкрива замисъла Ким Три предприема вендета срещу заговорниците в Пхенян, но личните му подозрения, че зад опита за преврат стои Пекин драматично нарастват, когато в Китай осъждат на 10 години затвор, човекът който е донесъл на Ким за заговора.

Comments

comments