#Пропагандата: Лъжите на „Патриотите“ – златните залежи на България

Една от основните точки на #Пропагандата на Русия в България е лъжата за златото, което се намира в недрата на нашите земи и как лошите западняци ни били ограбвали.
Нейни основни апологети са псевдо-Патриотите и медийната империя на ДС/КГБ/ДПС депутата и медиен олигарх Делян Пеевски.
Материал в най-влиятелната интернет медия на Делян Пеевски - Блитц, в който се твърди, че в България има залежи на 20 000 тона злато. За сравнение в Русия са 8000 тона.

Материал в най-влиятелната интернет медия на Делян Пеевски – Блитц, в който се твърди, че в България има залежи на 20 000 тона злато. За сравнение в Русия са 8000 тона.

 

В заключителния предизборен митинг в Ямбол (щедро отразен от Канал3 на ДПС депутата Делян Пеевски!), Сидеров повтори много лъжи на руската пропаганда: за спадналото индустриално производство, сравнено с времената на соца; за грабителския Запад и разбира се за златото което лошите западняци добивали и изнасяли от България за нищожна концесия. Сидеров повтори измамата, че в недрата на България има залежи на 18 000 тона злато.
 
Тази лъжа е толкова нагла, че човек трудно може да повярва на ушите си.
Залежите на злато в България са около 600 тона. Виж и тук. Страната ни държи около 0.14% от световния добив на ценния метал. България все още заема скромно място сред световните производители на злато. Добивът се осъществява освен от канадците от Дънди, но и от десетки още компании повечето, от които са български. Цената на концесията на златни находища в света се движи от 1 до 3% в зависимост от богатството на рудата. При по-голям процент, просто рентабилнистта е съмнителна, още повече, че цената на метала много „играе“.
За да разберем, колко наедро лъжат руските Патриоти, пишещи се за български такива е най-добре да се обърнем към данните за залежи на злато по държави. На първо място е Австралия с 9500 тона доказани златни залежи. На второ е Русия с 8000 тона, на трето Южна Африка с 6000. Ако вярваме на балалайканията на псевдо-Патриотите България трябва да е на първо място с ПОВЕЧЕ ЗЛАТНИ ЗАЛЕЖИ ОТ АВСТРАЛИЯ И РУСИЯ! Разбира се на това може да повярва само ПЪЛЕН ИДИОТ.
Източник statista.com

Източник statista.com

Това, на което трябва да се обърне внимание е симбиозата между патриоти и  КГБ/ДС/ДПС олигарха Делян Пеевски, чиято медийна империя неведнъж е давала гласност на тези нагли лъжи. Днес симбиозата между псевдо-Патриоти и ДПС е особено видима с блокадата на границата, която е в услуга на ДПС и против ДОСТ. Така проличава заговорът на ченгетата за Прехода, измамата – представление което те играят на насъскване между ДПС и псевдо-Патриоти от десетилетия. Резултатът е видим в олигархията, превзела всички нива на управлението на страната, големия банков грабеж на ДС от 90-те, КТБ, Цанков Камък, АЕЦ Белене, Южен Поток, газ, горива. Целта на цялата тази пропаганда е да се скрие факта, че всъщност България е ограбвана от Москва и нейните метастази у нас. Виж тук по-подоробно.
Comments

comments