Мрачното руско ежедневие прогони обратно единствените в света „сексуални бежанци“

PASVIK TRAIL

2016-а е знаменателна за сем. Мартенс. Те стават „звезди“ в #Пропагандата на РФ срещу Германия и ЕС. Всички пропагандаторски, пропутински руски ТВ канали и сайтове, начело с Раша Тудей се счупват да правят интервюта и репортажи за Мартенс.

Семейството се състои от баща, майка и 10 деца. Те са руски немци или немски руснаци, но това няма значение, защото всъщност са класически случай на зомбирани елементи.
Ойген Мартенс е роден в СССР и по-точно в Омск, в руско-немско семейство. През 1990 г. родителите му успяват да напуснат съветската мизерия и се изнасят в Германия. Ойген още като тинейджър владее руски и немски език, това го прави близък с деца на рускоговорящи емигранти. В такава среда среща и бъдещата си съпруга Луиза и през 1999 г вече имат брак. След година се ражда и първото им дете, а към момента децата им са десет.

Освен да правят деца, Мартенс обичат и да протестират срещу немските власти: областни, общински, училищни или както би казала другаркта Дърева те са едни протестъри. Мартенс обитават еднофамилна къща в един от най-богатите немски райони Северна Рейн – Вестфалия и по-точно в малкото градче Еслое, известно с красивите си спретнати къщи и хотели, някои от тях строени през 1720 г.

Снимка от Еслое, Германия, където живеят Мартенс.

Снимка от Еслое, Германия, където живеят Мартенс.

През 2012 г. най-голямата им дъщеря Мелита /тогава на 10 години/ може би под давление на родителите си или поради някаква друга причина, отказва да влиза в часовете по сексология, които са задължителни в немската образователна система. Според думите на Ойген, Мелита се чувствала неудобно, когато й преподават уроци за разликата между половете, за секс и вариациите на тази тематика. Години по-късно, майката Луиза разказва пред руската преса, че дъщеря й се е криела по училищните гардероби, за да не влиза в часовете по сексология.

Управата на училището сезира съдебните власти и на сем. Мартенс е наложена глоба от 150 евра. Ойген и Луиза отказват да платят глобата и Ойген е арестуван за 24 часа. Майката Луиза не е арестувана, защото отново е бременна. Немското издание Der Westen и още няколко немски СМИ дават подробности за случая и семейство Мартенс вече е в светлините на прожекторите.
Там го намират и руските куратори, работещи за руските пропагандни канали. Целта е да се създаде образ на Германия като гадна и отвратителна държава, която не зачита човешките права и правата на децата. Постепенно образът се „доизгражда“ до перверзна държава, в която сексуалните извращения срещу деца са норма. По същото време, немската преса пуска материал, в който обвинява Мартенс, че всъщност истерията им идва от това, че съпрузите са членове на сектата Organische Christus-Generation – OCG /Органично поколение на Христос/, с пастор – апостол Иво Заник. (забележка: забележете източноевропейското име на пастора апостол). Ойген и Луиза отричат протестите им да са обвързани религиозно. Пасторът пък е свързван с крайнодесни формации, а в свои проповеди говори, че няма нищо лошо в телесните наказания на деца.

В следващите две години сем. Мартенс са активни участници или инициатори на редица протести, подкрепени както от крайнодесни формации, така и от крайнолеви, но винаги с активното участие най-вече на руската диаспора в Германия. Темите и мотото на протестите варират от „Истинско детство за децата“ до протест срещу немското правителство позволило бежанци да изнасилят малолетната рускиня Лиза. Помните случая, нали- типичен пример за фейк-нюз, инспириран от руските служби и добре тиражиран и политически употребен дори и в България?

Репортаж за „сексуалните бежанци“ Мартенс по руската национална телевизия НТВ.

След „случая Лиза“, сем. Мартенс решава да се спаси и да мигрира в Руската Федерация. Решението им е предоволно отразено в руските медии, участват във всяко ток-шоу, което ги покани. Ойген и Луиза получават име от руските журналисти „сексуалните бежанци“.

Всъщност Ойген вече е Евгений, а Луиза си е Луиза. Семейството заминава за Новосибирска област, в село Киштовка /на рус. ез. – Кыштовка/.

В селото няма часове по сексология, също така няма ток от време на време, топла вода, отопление и нормална тоалетна. На двора има дървена колибка, в която е може да извършиш физиологични нужди. Датата е 16 февруари, новоизпечените руснаци цепят дърва, за да стоплят двете стаи на порутеният си, но нов дом. Виж повече тук.

16998793_418520131832947_2129642457966546826_n

Руската мечта на Евгений е руско гражданство, което ще получи след 5 месеца евентуално, ремонт за къщата и ферма за животни. Местните власти отпускат еднократна помощ от по 15 000 рубли за всяко дете или общо 150 000 рубли. Това в нормална валута е 2400 евра, които така или иначе няма къде да похарчат, защото най-близката магистрала е част от БАМ /Байкало- Амурската магистрала/ и е на 150 км от селото /за сравнение София – Плевен -160 км/ и още 440 километра до Новосибирск. Децата не ходят на училище. Руското законодателство в такива случаи разрешава домашно образование. Ежедневието на Мартенс през последните два месеца се състои в цепене на дърва, топлене на вода и мечти.

Така е до 24 февруари, когато Мартенс напускат Киштовка и отлитат за Германия. Обратно в Цивилизацията. Новината предизвика покруса сред тържествуващите над „гейропа“ правоверни рашисти, които побързаха да залеят митичните Мартенс в обвинения за предателство, а пропагандните канали на Москва запазиха гробно мълчание.

Comments

comments