Русия с допълнителни инфо войски, иска да разлага Запада

ПАТРИОТ

Руските въоръжени сили са създали информационни войски. Това е съобщил министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу пред Думата вчера.

Сергей Шойгу

Сергей Шойгу

Приглася му зам. председателят на Думата Владимир Жироновски, кагебист и ултра шовинист, според който Русия трябва да възстанови седмо управление към ГЩ на съветската армия, което е било ангажирано точно в пропаганда.

По мнението на Шойгу мощните информационни войски са нужни, „за да провеждат своята мирна политика“ и „Трябва да престанем да се оправдаваме, а да заставим Запада да премине към отбрана, да провеждаме операции срещу неговите лъжи. Ние днес трябва да настъпваме“.
„В министерството на отбраната прекрасно разбират какво е това информационна война. Всяка съвременна война съдържа в себе си операции по подриване на военния и икономическия потенциал, по моралното разложение на войските, операции, които дискредитират ръководството на страната, в това число и военното“, е заявил бившия началник на Главното управление за международно военно сътрудничество към министерството на отбраната на Русия и президент на Академията за геополитически проблеми – генерал-полковник Леонид Ивашов. (За информационните войски на Русия виж повече в материала на Риа Новости.)

Руската пропаганда вече от няколко години е силно видима по всички кътчета на земното кълбо, особено в Европа и САЩ, където влияе на избори и референдуми, подклажда омраза и ражда крайни политически организации. От години на Запад се сблъскват с мащабната, подла и подмолна руска хибридна война, а медиите алармират за опасността (виж напр. Путин инфилтрира европейската политика с шокираща ефективност, Бизнес инсайдър от 2014-а). Европейският съюз създава специални звена за борба с руската пропаганда, а независими журналисти и доброволци поддържат платформи за опровержение на водопада от лъжи на Кремъл, идващ през хиляди „медии“.

Широко известни станаха фабриките за тролове например в Петербург, от които платени от руската държава потребители в Интернет заливат форуми и социални мрежи в целия свят с лъжите на Москва.
В България сме свидетели на тези явления от десетилетия. Без значително отслабване след разпада на Строя в 1989-а, стотици медии, контролирани главно от доносниците на ДС/КГБ, продължиха с промиването на мозъци, насъскването на вражда и подкрепа за удобните политически партии. Ярките проводници на руската пропаганда са преобладаващите участници в медии – телевизии, радиа, вестници, стотици сайтове. Основният стълб на руската пропаганда у нас се явява медийната империя на ДС/ДПС депутата Делян Пеевски, към тях можем да добавим стотици псевдомедии, националните телевизии и радиа, десетки информационни агенции, почти всички вестници, една плеяда агенти за влияние, редица политици и партии и пълчища от платени тролове (виж повече на #Пропагандата и #хибриднатаВойна).

Един блестящ пример за влиянието на руската пропаганда и хибридна война срещу България и въобще Балканите се явява прословутия Миленко Неделковски, на който Контра Пропаганда посвети подробен материал (виж тук).

Един блестящ пример за влиянието на руската пропаганда и хибридна война срещу България и въобще Балканите се явява прословутия Миленко Неделковски, на който Контра Пропаганда посвети подробен материал (виж тук).

Към десетките хибридни организации на Русия у нас, се добавиха в последните години и военизирани милиции (БНО Шипка, Воински съюз „Васил Левски“), точно копие на милициите които Москва създава в последните години в Украйна, Грузия, Молдова, по образцов пример от съветското минало, когато СССР подкрепяше терористи и милиции в десетки държави по земното кълбо.

В този смисъл няма как по друг начин да определеим заявлението на Шойгу като поредната потресаваща руска наглост и като знак, че не сме видяли най-лошото. Всъщност Москва отдавна е взела на въоръжение медиите и ги превърна в послушни оръдия, а тези инфо войски са нищо повече от допълнение на сега съществуващата мощна машина. Първо се разправиха със честната и свободна журналистика в Русия, избиха стотици журналисти, сложиха на подчинение медиите и тръгнаха да заливат с лъжи целия свят.

България е едно от най-слабите звена в Европа. Българите са отровени от десетилетия промиване на мозъци, заблудени мнозина живеят в реалността, измислена в тъмните коридори на руските спец-служби.

Необходима е мобилизация, Империята на Злото настъпва, иска реванш, иска отново да ни смаже с ботуша си и да превърне красивата ни Родина в сива губерния, управлявана от най-жалките пачаври на Москва.

Comments

comments