Най-зловещият сериен убиец в Русия, се е изплъзвал 22г от правосъдието, заради пропуски и липса на средства за разследване

04d8679d5a41b8b9bfc24750832b423e

Серийният убиец Михаил Попков е убивал в продължение на 22 години, неколкократно е бил задържан, но пускан.

Пропагандата, представлявана от пеевските медии, позитанските рупори, уж национални телевизии и всякаква журналистическа путиняшка гняс, се скъсва от напъни да ни показва колко гнусни отрепки обитават САЩ и Западна Европа. Особено САЩ. Но за любимата им Русия мълчат.  Централните им емисии през ден ни информират за криминалната хроника в Америка. Ако прочетете крими сводките им излиза, че серийни убийци и изнасилвачи в Америка са на всяка крачка. Да, има изроди и пресата там гледа доволно подробно да дава информация за тях, а съдилищата пък си ги осъждат както трябва.

Запитвали ли сте се как е тежката криминална обстановка в РФ и в частност серийните убийци? Сещате се веднага за Чикатило, нали? Почти всяка година във „велика“ Русия е заловено по едно ново Чикатило, за което пресата гузно мълчи или се дава полвинчата информация.

Днес ще Ви разкажем за Михаил Викторович Попков – Ангарският Манияк. Другарят Попков е офицер от Министерство на Вътрешните Работи на РФ, тоест полицай. Започнал да убива през 1994 г и прави това до 2012 г, когато е заловен. Всички убийства са от един и същи район Ангарск, Иркутска област, РФ. Под полицейски пагон е убивал общо четири години, а по- късно е започнал работа като частен охранител. Убивал е предимно млади жени като типажът е почти един и същ: харесвал е жертвите да са леко закръглени и не много високи. Оръжието на убийствата са най- различни : брадви, тесли, чукове, отверки, ножове, резачки /само една от жертвите му е изгорена/. Преди да убие момичетата или жените, той ги е черпел с алкохол, а след това брутално изнасилвал. Както и при Чикатило, полиция и следствие е действала неадекватно, а поради липса на финанси не са правени и ДНК експертизи на жертвите от местопрестъпленията. В промеждутъкът от 1994 г до 2012 Попков е арестуван няколко пъти, като съдът го е пускал, тъй като обвиняемият е предоставял документ, че е импотентен или пък че е болен от венерически заболявания.

5007025_6706160

Михаил Попков като служител на руската полиция.

Защо го пишем това, ами защото преди дни. Попков,е дал показания че е убил много повече жени, отколкото е доказано от прокуратура и следствие. Това прави общо 82 убийства и изпреварва Чикатило – доказан убиец на 53 жени и деца. Преслужбата на полицията в Иркутск е готова с обвинения за 47 от новопризнатите убийства. Попков в своите признания разказва, че жертвите, за които преди не е било известно, са също от Ангарск и всички са жени. За оръжия на убийството той е използвал брадви, лопати, ножове, чукове, въжета, колани, бухалки и отверки.

През януари 2015 Попков е осъден на доживотен затвор за 22 убийства в периода 1994-2000-а година. До 1998-а той работи в полицията. Задържан е в 2012г.

Виж още тук.

Comments

comments