Убийство на две деца разбуни духовете в Русия, но такива неща не се казват у нас.

0083_pskov_deca_001Когато американски полицай застреля американски тийнейджър целият свят разбира от новини, разследвания, репортажи, преки включвания, започват бунтове и искания за справедливост. Големите български медии подхващат охотно историята и ни проглушават ушите с нея https://goo.gl/8oDguJ. Когато обаче руски спецназ убива руски деца по брутален начин българските медии този път мълчат като заклани, за разлика от световните медии https://goo.gl/dT7l4E.

Това е тайна и такива неща не се случват в РФ. Да но се случват и във века на Интернет, всички тайни са явни и няма как да избягаш от истината. Разбира се няма да я научите от филиала на руската телевизия в България – „По света и у нас“ – новините на БНТ, която в края на българските си емисии анонсира „а сега криминалната хроника от САЩ“. А къде остава криминалната хроника от Русия?!

И така криминалната хроника за убийство на руски деца започва ето така в руската преса: „В Псковска област стана трагедия. Две 15- годишни деца се барикадираха в дома си, откриха стрелба по полицаи, след което се самоубиха. В социалните мрежи те са известни като руските Бони и Клайд“.

Ясно е, че руските журналисти си нямат понятие кои са Бони и Клайд, но употребата на американски имена си е част от пропагандата, нали!?
Да разгледаме случая по – подробно : Денис /https://vk.com/denismyr18/и Катя /https://vk.com/id105945990/ са съученици, учат в едно и също училище, но в различни паралелки. И двамата са на 15 години, красиви и жадни за живот. Денис е от нормално семейство, любяща майка, любящ баща и т. н. Катя е от семейството на разведени родители, майката се омъжва повторно за строг, волеви и справедлив военен-спецназовец. От време на време той бие доведената си дъщеря, за да има ред, дисциплина и да е послушна. На 11-ти ноември е поредният семеен скандал и бой в семейството на Катя, този път Денис е там и вижда всичко. И той взема мерки за да защити момичето си. Двамата с Катя бягат, като преди това успяват да откраднат банковата карта на майката на Катя. Заминават в село Струги Красние, където живеят роднини на Катя по бащина линия. Два дена двамата откарват на спокойствие, алкохол /Денис пише, че за първи път в живота си опитва Джони – червен етикет“/, може би секс, пушат цигари и пишат интернет статуси. Описват всичко каквото им се случва и качват клипове в мрежата. Майката на Катя разбира къде са и заминава да ги прибере. На вратата я посрещат с оръжие в ръка и стрелба. Майката е ранена в бедрото. Стреля Денис с оръжието открито в къщата в един сейф, пушка, пистолет, има и около 50 патрона.https://www.instagram.com/denismurav/

Ситуацията излиза извън контрол и по сигнал на майката е пратена първата патрулка – местни полицаи. Денис стреля и по тях или по- точно в автомобила им. Не ги улучва, но вече знае, че тази работа няма да им се размине току така. Убива и две кучета.

Започват да се барикадират и да се прощават с приятелите си онлайн. „25 години не ни мърдат ако ни хванат“ , „Всичко свърши..“, разглеждат семейни снимки и коментират. На една от тях е бащата- спецназовец с Путин. Катя пише – ето този е истински мужик / разбирай Путин/, а този – не /разбирай вторият и баща/. Появават се специализиран отряд на Националната Гвардия на Русия и увещават децата да се предадат и да предадат оръжието. Това и правят – изхвърлят през прозореца, пушка, пистолет , ножове и въобще целият арсенал с който разполагат. Пишат, че искат да се самоубият, но вече няма с какво. След като им прибира пушкалата спецотряда им дава около 30 – 40 мин за размисъл да се предадат. От своя страна децата очакват да влезне полиция, да им шибне по два шамара и да ги прати по затворите. За съжаление не се случва това. Специалният тежковъоръжен отряд с гранати и стрелково оръжие отряд, обгражда къщата, щурмува я и убива 15 годишните тийнеджъри. Видео от щурма – последните секунди от живота им.

В телата им са открити многобройни /десетки според източниците/ огнестрелни рани. Една детска щуротия се превръща в трагедия за две семейства. В комуникето на полицията пише, че Денис убива Катя и после се самоубива. Това вече е лъжа и държавна трагедия.

Идват и въпросите – защо не е изпратен на място детски психолог? Защо няма официален парламентьор при такава криза? Защо отряд за борба с тероризма не успява да опази живота на две деца? Защо смъртоностно оръжие се намира на леснодостъпно за деца място? Откъде е това насилие в руската младеж, някаква болшевишка наследственост ли е или е вследствие на тежката тв пропаганда? Защо руските медии лъжат като разпрани? Защо българските медии балалайстват до припадък какво става в САЩ, а мълчат като пукали, когато става въпрос за криминалната обстановката в руската кочина?

В руският Интернет се появи петиция с искане за подробно разследване и търсене на отговорност от виновните https://goo.gl/PvGZth.

Човешкият живот в Русия не струва и копейка за държавата. Тази трагедия носи белезите на драмата със заложниците в училището в Беслан от септември 2004-а година. 334 бяха убити от тях 186 деца при бруталната атака на руските служби. Когато тази година жени от организацията „Майки от Беслан“ публично обвиниха Путин за смъртта на своите деца руската държава посегна и на тях – преследване, разпити, съд, омаскаряване в медиите https://goo.gl/og8ssh. Че за путинската администрация човешкият живот е 0 стана ясно и в заложническата трагедия в московския театър Дубровка, когато загинаха 130, заради прибързана, рискована атака и липса на адекватни медицински грижи след нея.

Comments

comments