СПИН епидемията в Русия е тайна за българските медии и реална опасност за нас

0082_spin_pred_portata_001ХИВ/СПИН все още не може да се излекува, но може да се държи под контрол с лекарства. У нас се предлага безплатно лечение за болестта и болните по последни данни са 2363. Това прави приблизително един болен на 3063. В една много близка държава обаче болните от СПИН официално са един на 143 или 21 пъти над нормата в България. Специалистите обаче предупреждават, че болните са много повече и са значително над 1% от населението.

От тази държава ежегодно идват 280 000 туристи идват у нас в последните години. Това е Русия.

Преди седмици информацията за обявена епидемия от СПИН в град Екатеринбург, принуди здравния министър на Русия Вероника Скворцова отново публично да говори по темата. В град Екатеринбург всеки 50 жител е заразен .

По официални данни болните в Русия са над 1 милион https://goo.gl/txlMtK и растат с ужасяващите 10-12% годишноhttps://goo.gl/92qZWw. Това са африкански нива на растеж. В някои райони на страната заболеваемостта е почти три пъти по голяма. Освен Екатеринбург, центрове на ХИВ позитивни са още 9 района на Русия, сред тях са Краснодарска област, градовете около река Кубан, Черноморски район, части от Кавказ, съобщи Скворцова https://goo.gl/c2Rn5D .

1476738046

Още в 2002-а година проблемът беше публично дискутиран от висши руски държавни лица. Бяха обещани мери https://goo.gl/WRfRSa. Резултатът е повече от плачевен. Всъщност заболеваемостта се ускорява. Нещо повече – бюджетът за борба със СПИН за 2017-а се НАМАЛЯВА С 13,5% https://goo.gl/VQnmpm. Кремъл се грижи най-вече за армия и служби за сигурност. Типично по съветски.

Според прогнозите на министъра на здравеопазването на РФ Вероника Скворцова болните от СПИН в Русия ще нарастнат до 2,5 милиона (или 2% от населението!) само след 4г. (2020) https://goo.gl/XiwhWi!

ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ САМО СЛЕД 4 ГОДИНИ БОЛНИТЕ ОТ СПИН В РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ 54 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО!

Употребата на наркотици е един от основните начини за разпространение на болестта. 57% от болните от СПИН в Русия са зависими от тежки наркотици https://goo.gl/VyMYZa. Общият брой на наркозависимите (без алкохолиците) се предполага е между 6 и 9 милиона, като само 500 000 са официално регистрирани, а от тях едва 50 000 получават някакво лечение. Броят на наркоманите в Русия е нараснал 5 пъти откакто Путин е президент на Русия https://goo.gl/IYc7H0. В последните години епидемията от твърди наркотици в Русия придобива катастрофични измерения. Освен големите градове с платежоспособно население, много малки градове и населени места са свидетели на разпространението на наркоманията, главно чрез евтини наркотици (като например ужасяващия „Крокодил“).

Ангажирани главно в ограбване на собственото си население и близки държави (като Бъглария), нападение и подклаждане на конфликти и преврати при съседите си, месене в делата на чужди държави чрез агентура, пропаганда, изнудване, шантаж властта в Кремъл отделя малко внимание на тези проблеми. Бюджетът за здравеопазване в Русия за 2017-а беше намален от 475 на 363 млрд рубли. Този за армия и служби за сигурност е 14 пъти по-голям … https://goo.gl/H2NXAZ

Понякога неадекватността на Кремъл стига умопомрачителни измерения. Например за борба с разпространението на СПИН държавната програма предвижда вместо контрацепция и образование, сред учениците да се промотира православие и моногамия … А клаузи в наскоро приетия закон против пропагандата на хомосексуализма възпрепятства сексуалното образование сред проституиращите, които се явяват едни от основните разпространители на болестта (голяма част от тях са наркозависими) …https://goo.gl/9yiGkO

Вестта за епидемията от СПИН в Русия обиколи световните медии преди дни. Развитието на болестта в най-голямата държава в света, периодично се появява в международните информационни платформи от години. Не и в големите български медии, задръстени с руска пропаганда. БНТ например редовно ни информира за криминалната хроника в САЩ, но относно Русия лошите новини грижливо ни ги спестяват. Така, оставени в неведение, ние сме изложени на риск. Стотиците хиляди руски туристи, означават хиляди нови, заразени с вируса на ХИВ всяка година у нас, които безспорно рязко увеличават вероятността за нови заразени у нас.

Украйна е друга държава много близо до България, където се разразява епидемия от ХИВ/СПИН.  До 2013-а правителствената програма вече отбелязва успехи. Осигуряването на спринцовки и игли за наркозависимите, презервативи и образование водят до спад на ръста на заболеваемостта. Войната на Русия срещу Украйна обаче промени нещата. 1,4 милиона бежанци, 8% спад на БВП и 26% инфлация доведоха до намаляване на финансирането и разпад на програмата за борба със заболяването https://goo.gl/JYDstS. Украйна е европейската държава с най-тежка ситуация със заболяването, плътно следвана от Русия. Болните от СПИН в Украйна към 2012 са 360,000. Според специалистите реалният брой е над 500 000. След началото на руската агресия липсват достоверни данни и по всяка вероятност положителният тренд до 2013-а е прекъснат и проблемът със смъртоносната болест се влошава.

Comments

comments