Ким Три разстрелял петима с оръдие пак

Северна Корея е разстреляла петима висши разузнавачи с противовъздушни оръдия, защото са докладвали невярна информация, което разгневило Ким Трети. Съобщението е на депутат от Южна-Корея Ли Чу У който е бил на заседание с тайните служби на Сеул – Национална разузнавателна служба (НРС).

Ким Трети

Ким Трети е щастлив на фона на подводница.

Разузнавачите са докладвали по убийството на брата на Ким Трети – Ким Нам. Той беше отровен на 13 февруари на летището в Куала Лумпур, Малайзия с нервно паралитичен газ VX.  Млайзийските власти подозират няколко северно-корейци като съучастници в престъплението.

Преди месец разузнаването на Сеул съобщи, че главата на Севрено-Корейските служби за сигурност Ким Вон-хонг е бил уволнен, най-вероятно по обвинения в корупция, злоупотреба с власт и мъчения извършвани от неговата служба. Според У,  а в понеделник идва съобщението за екзекуцията на петима високопоставени служителни от неговото министерство.

Депутатът Ли Чу е съобщил още, че уволнението на Вон-хонг е свързано с докладът, заради който вбесеният Ким Трети, наредил екзекуцията на петимата. Откакто взе властта през 2011-а, Ким Трети е екзекутира и прочисти голяма част от ръководния ешелон в Пхенян, а разстрелите с оръдия не са първите по рода си.
Comments

comments